Seminar om Conservation Agriculture i EU-Parlamentet 13. januar 2016

13. januar 2016 var en vigtig dag for alle de, der i nogle årtier har lagt mange kræfter i at få anerkendt, at Conservation Agriculture er et vigtigt element i at skabe et bæredygtigt landbrug, som også kan være med til at forhindre yderligere global opvarmning.

1601-ca-seminarNæstformanden i FRDK, Søren Ilsøe, deltog på FRDK’s vegne i en historisk begivenhed 13. januar 2016 i Bruxelles.

Denne dag var der nemlig et seminar i EU-parlamentet om ”Making sustainable farming real”, hvilket kan oversættes til ”Virkeliggørelse af bæredygtigt landbrug”.

Kort og godt handlede seminaret om de mange fordele, som Conservation Agriculture har med hensyn til at sikre jordens frugtbarhed, sikre gode høstudbytter og være et vigtigt værktøj i kampen mod en stigende mængde CO2 i atmosfæren.

– Der var repræsentanter med fra syv medlemslande i vores europæiske paraplyorganisation for CA, der hedder ECAF.

– Og der var flere medlemmer af EU-parlamentet samt repræsentanter fra EU-kommissionen til stede, fortæller Søren Ilsøe.

Conservation Agriculture i EU’s fælles landbrugspolitik
Seminaret var organiseret af to medlemmer af EU-parlamentet, Clara Aguilera fra Spanien og Nicola Caputo fra Italien. Begge er i gruppe med de danske socialdemokratiske medlemmer af EU-parlamentet.

– Mit klare indtryk fra seminaret var, at de to parlamentarikere vil arbejde målrettet på, at Conservation Agriculture skal blive en del af den fremtidige fælles EU-landbrugspolitik, forklarer Søren Ilsøe.

Alene i de syv ECAF-medlemslande, der var repræsenteret på seminaret 13. januar, bliver der nu drevet omkring tre millioner hektar med CA.

På verdensplan er det dog et langt større areal, som drives med Conservation Agriculture eller andre former for reduceret jordbearbejdning.

Det fastslog FAO-rådgiver og professor ved University of Reading, UK, Amir Kassam på seminaret.

– Det anslås, at der drives 160 millioner hektar med Conservation Agriculture, og det areal stiger med 10 millioner hektar årligt, sagde han.

Han fremhævede desuden, at alene i Europa mistes årligt en milliard ton jord på grund af erosion.

– Det svarer til en centimeter jord på et areal dobbelt så stort som Belgien, påpegede han.

Se mere om seminaret (på engelsk):

Conservation Agriculture seminar i Bruxelles. Foto: Agri.eu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *